top of page

Jerry Bergonzi Quartet

Da albummet "Sonic Shapes" med

Carl Winther/Jerry Bergonzi Quartet blev udgivet i 2011, havde alle parter nok regnet med, at det blev en enlig svale. Men der var ikke bare tale om endnu en europæisk trio, der lader sig forgylde af en amerikansk superstjerne. Efter udgivelsen af albummet i 2011 var den godt sammenspillede kvartet nu blevet en fast enhed, som både anmeldere og publikum i store dele af Europa, i New York og Boston havde taget til deres hjerter. I 2013 udgav kvartetten endnu et album, "TETRAGONZ", og gruppen har cementeret sig som et stramt og intenst samarbejde. Som en kontrolleret eksplosion.

Jerry Bergonzi er en af de store saxofonister, som har præget jazzscenen de sidste 35 år. Han er eksponent for ekspressionistisk musik med rod i hardbop-traditionen og er en kunstner, der musikalsk har meget på hjerte. Han er en teknisk og meget fokuseret saxofonist, der er i stand til arkitektonisk at bygge en solo op, så den står mejslet og færdig. I 1970’erne fungerede hans New Yorker-lejlighed som øvelokale for ligesindede som Joe Lovano, Bob Berg, Michael Brecker, Victor Lewis, Steve Grossman og John Scofield. Han er efterspurgt i hele verden og har ved flere tidligere lejligheder kunnet høres i Danmark. I 1980’erne vendte han tilbage til Boston, og Jerry Bergonzi er til daglig professor ved New England Conservatory of Music. Han har været lærer for flere, nu ledende, musikere på den aktuelle jazzscene og er også internationalt kendt for sine improvisationsbøger. Bergonzi har turneret med en række andre internationale jazzartister, bl.a. Mulgrew Miller, Kenny Barron, Miles Davis, Mike Stern, Adam Nussbaum, Dave Brubeck og Joey Calderazzo og er af saxofon-ikonet Michael Brecker kort og godt betegnet som “verdens bedste saxofonist”.

Udover Jerry Bergonzi består kvartetten af Carl Winther, Anders Mogensen og Daniel Franck.

Anders har selv været i den fantastiske situation igennem sin karriere at have haft mulighed for at udvikle sit trommespil via samarbejder med saxofonister som Bob Berg, David Liebman, George Garzone, Petter Wettre, Hans Ulrik, Tomas Franck, Rick Margitza og Gary Thomas.

 

Carl er en af de mest interessante pianister på den danske jazzscene. Hans klaverspil er sprudlende og kendetegnet ved en sjælden virilitet og idérigdom, som altid er lytteren vedholdende og dragende. Carl spiller også med Jerrys eget band og turnerer internationalt med sin egen trio.

Svenske Daniel Franck er med sit virtuose og stærkt swingende bas-spil en af de mest efterspurgte sidemen hos de største danske og internationale profiler og er desuden aktuel med sin debutudgivelse som bandleder "The Hangout". På pladen medvirker blandt andet storebror Tomas Franck og amerikanske Lewis Nash.   

Jerry Bergonzi - Tenorsaxofon

Carl Winther - piano
Daniel Franck - bas

Anders Mogensen - trommer

Jerry Bergonzi - Tenorsaxofon

Carl Winther - piano
Daniel Franck - bas

Anders Mogensen - trommer

Anders Mogensen

Carl Winther

bottom of page