top of page

Indra Rios-Moore, der blev navngivet af sin mor efter den hinduistiske guddom for himlen og regnen, blev født af en Puerto Ricansk socialarbejder, Elizabeth, og jazzbasisten Donald Moore. Indra voksede op i et hårdt nabolag, hvor hun brugte sin tidlige ungdom i en fantasiverden skabt af hendes mors omfattende pladesamling af jazz, soul og rockmusik.

13 år gammel fik Indra et stipendium til Mannes College of Music, hvor hun udviklede sin sopranstemme og samme år deltog hun i Village Harmony, en sommerlejr i Northern Vermont. Hendes teenageår blev brugt i en musikalsk paralleleksistens; som var fyldt med klassiske arier og sangtræning, og den anden fyldt med gamle traditionelle amerikanske og balkanske folkesange i skoven i Vermont.

Mens hun arbejdede som servitrice i en vinbar i Brooklyn, mødte hun Benjamin Trærup, en dansk jazz saxofonist; tre uger senere levede de sammen og et år efter var de gift og bosatte sig i Danmark. Indra dannes sammen med hendes mand, og hans ven bassisten Thomas Sejthen, en trio i 2007, der hurtigt fik et stort publikum i Danmark og Skandinavien.

Efter kort tid vandt Indra vandt en Danish Music Award for bedste Jazzalbum i 2012 med 'In Between', som var hendes andet album, og prisen gav hende mod på at lave et efterfølgende album.

Indra Rios-Moores 2015 Impuls! debut, "Heartland", modtog gode anmeldelser i hele Europa og blev udnævnt til et af årets bedste jazzalbum af London Sunday Times og The London Telegraph. Hendes single "Little Black Train" var Nr. 1 på iTunes jazz charts i Frankrig, Tyskland og Danmark. 

I 2018 vendte Indra tilbage med sit seneste album, Carry My Heart.

For nogle år siden vinkede parret Indra Rios Moore og Benjamin Trærup farvel til Danmark for at slå sig ned i Indra’s hjemland USA. Siden er de flyttet til Barcelona, der er udgangspunktet for Indra’s koncertaktivitet.

Der er lagt op til en koncert fuld af følelser, harmoni og iørefaldende jazz.

Line-up:
Indra Rios Moore, sang

Søren Bigum, Guitar
Benjamin Trærup, saxofon
Thomas Sejthen, bas

https://www.indrariosmoore.com/

bottom of page