top of page

33-årige Rolf Thofte er født og opvokset på Samsø. Han har i løbet af de seneste år etableret sig som en af de absolut mest markante jazztrompetister i sin generation. Han og tenorsaxofonisten og bebopveteranen Simon Thorsen indgik i 2015 et musikalsk ægteskab og Thofte/Thorsen Quintet blev født.

I efteråret 2016 udkom debut-albummet ”Fermina” hvorfra nummeret ”Just Another Day” blev et af de mest spillede numre på DR P8 Jazz. ”Fermina” har fået pæne ord med på vejen:

 

"Det er en formidabel debut udgivelse af et stort og overbevisende ungt trompet talent, som fraserer og improviserer med en imponerende modenhed og et stort musikalsk overblik. Udgivelsen er sprængfyldt med masser af inspirerende information om melodiske og harmoniske sammenhænge, og musikken præsenteres i en varm og inviterende atmosfære med en skøn rytmegruppe i et godt varieret og godt arrangeret Jazz program.

Tillykke til os alle!” 

Thomas Fryland, trompetist


Bandet har taget hul på et nyt kapitel med ny besætning og et nyt repertoire, der trækker på inspiration fra Stevie Wonder, over de romantiske komponister til 50'erne og 60'ernes hardbop, som stadig er den stærkeste inspirationskilde. Musikken er sofistikeret og kompleks, men alligevel ligrefrem og tilgængelig med fokus på groove og swing og med en spilleglæde, der oser ud af de 5 musikere. Thofte/Thorsen Quintet rammer sit publikum såvel intellektuelt som emotionelt og har en fysisk gennemslagskraft, der gør det svært at sidde stille.

De to kapelmestre har følgeskab af Jacob Christoffersen, en af landets absolut førende pianister. Han har gennem årene markeret sig stærkt både som side-man med alt fra Sinne Eeg til Shubidua, men har ligeledes fire anmelderroste udgivelser i eget navn bag sig. I 2013 modtog Jacob Christoffersen den prestigefyldte Ben Webster pris.

Kontrabassist, Jakob Roland, er både en meget efterspurgt side-man, men har ligeledes gjort sig bemærket som komponist og orkesterleder med "Late Night Special", som besøgte Samsø i 2020. Henrik Holst har etableret sig som en af den yngre jazzscenes fineste jazztrommeslagere. Han færdes lige hjemmevant i den moderne jazz hvor han kan høres i Kathrine Windfeld Big Band og Anders Fjeldsted Sextet, men spiller også swing og traditionel jazz med folk som Niels Flipper Stuart og Björn Ingelstam.  

 

"Thofte/Thorsen Quintet er en fin status på, at den klassiske jazz ikke er døden nær. Tværtimod er den vitalt nærværende.” 

 

Niels Overgaard, Jazznyt

 

 

 

i

bottom of page